İzmir Avukat ve İzmir Hukuk Bürosu Arayanlar

İzmir Avukat ihtiyacınıza yönelik Profesyonel avukatlık hizmetlerimizden faydalanmak için bizi hukuk büromuzda ziyaret edebilirsiniz. Bunun için isterseniz randevu alma bölümümüzden randevu oluşturabilir, isterseniz de iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz. Aklınıza takılan bazı soruların cevabını ise aşağıda bulabilirsiniz.

Avukata soru sormak ücretli midir?
Avukata soru sormak ücretli olmamakla beraber hukuki danışmanlık hizmeti alındığı takdirde her yıl TBB tarafından belirlenen yasal ücretin ödenmesi gerekmektedir.

Hukuki danışmanlık almaya değil dava açmaya ihtiyacım var, yine de hukuki danışmanlık ücreti ödeyecek miyim?
Doğrudan dava açılacak bir durum söz konusuysa bu halde hukuki danışmanlık ücreti ödenmesi gerekmeyecektir.

Her davanın masrafı aynı mıdır?
Her davanın masrafı aynı değildir. Davanın türüne, ne kadar sürede sonlanacağına ve yapılması gereken işlemlere göre dava masrafları değişiklik göstermektedir.

Avukatlık ücretini dava bittikten sonra karşı taraftan alabilir miyiz?
Yasal olarak avukatlık ücretinin dava sonunda karşı taraftan alınması mümkündür. Mahkeme, vekalet ücreti adı altında yapılan avukatlık masrafını karşı tarafın ödemesine karar verebilir.

Dava açıldıktan sonra karşı tarafla anlaşmak mümkün müdür?
Davanın açılmasının ardından karşı tarafla uzlaşarak davadan vazgeçilmesi her dava açısından mümkün değildir. Bu durum özellikle ceza davalarında karşımıza çıkmaktadır. Kamu davasının açılmasından sonar şikayet geri alınsa da dava, kovuşturulmaya devam edecektir.

Verdiğim bilgiler gizli kalacak mı?
Avukat müvekkil gizliliği kapsamında her bilgi sır saklama yükümlülüğü ve etik kurallar çerçevesinde kesinlikle gizli tutulacak olup üçüncü kişilerle paylaşılması söz konusu olmayacaktır.

Vekalet nasıl çıkarabilirim?
Dava açılabilmesi veya takip yapılabilmesi için hukuki destek almak isteyen kişinin avukatlara vekaletname vermesi gerekir. Yurtiçinde yaşayan vatandaşlarımız için vekaletname çıkartma yetkisi noterlere verilmiştir. Yurtdışında yaşayanlar ise noter veya konsolosluklardan vekaletname çıkarabilirler. Dava çeşidine göre de çıkarılacak vekaletname türü değişmektedir. Örneğin tanıma tenfiz davası ve boşanma davası için resimli boşanma vekaletnamesi verilmesi gerekir. Ayrıca bu vekaletnamenin verilmesi için kişinin yanında pasaport veya nüfus cüzdanı ve 2 adet resim bulundurması gerekir. Diğer davalar için çıkarılacak vekaletname; ahz-u kabz yetkisi içeren genel dava vekaletnamesidir. Vekaletname bilgilerimize sitemizden veya iletişim bilgilerimizden bize ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Dava açarken ne kadar ödeyeceğim?
Dava açılırken ödenen masraflar davanın çeşidine, avukatla anlaşılıp anlaşılmamasına, anlaşılan avukat ile nasıl anlaşıldığına göre değişebilmektedir. Dava masrafları her yıl Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Bazı davalarda nisbi yani dava değerine göre harç yatırırken, bazı davalarda ise maktu yani dava değeri ne olursa olsun sabit harç yatırılmaktadır. Dava masraflarının içerisinde avukatlara ödenen avukatlık ücreti, Türkiye Barolar Birliği’nin her yıl belirlediği asgari ücret tarifesine tabidir. Söz konusu tarifeden aşağıda ücret ile anlaşmak yasaktır. Hukuk Büromuzdan hukuki destek almak isteyenler randevu alıp ofiste bir çay içebilirler.

Davam ne kadar sürer?
Dava sayısının fazlalığı, hakim, savcı vb. adliye personelinin yetersizliği ve adalet sistemimizdeki eksiklikler sebebiyle davalar kısa sürede çözülememektedir. Davaların kısa zamanda sonuca ulaşabilmesi, usul ve esaslara tamamıyla hakim bir avukat ile çalışmayla azımsanmayacak kadar fazla alakalıdır. Başta tanıma tenfiz davaları, internetten haber kaldırma davaları, anlaşmalı boşanma davaları, iş hukuku davaları teknik detayların fazlalığı sebebiyle ancak işinde uzman ve tecrübeli bir avukatın kısa sürede sonuçlandırılabileceği davalardır.

Sorularıma nasıl yanıt alabilirim?
Hukuki problemlerin çözümü için en önemli etken tecrübeli bir avukat ve hukuk bürosu ile çalışmaktır. Hukuki alandaki sorularınız için bize ulaşabilir, tüm problemlerinizi avukata soru sorarak giderebilirsiniz. Boşanma, ceza, iş hukuku avukatlarımız 24 saat hizmetinizdedir. Avukatlarımıza sorduğunuz sorular 24 saat geçmeden e-mail aracılığıyla yanıtlanır. Cevaplar, hukuki tavsiye niteliğinde değildir. Avukata soru sormak, soruyu soranla cevaplayan arasında avukat-müvekkil ilişkisi kurmaz. Hukuki danışmanlık almak istemiyorsanız makalelerimizin altındaki yorum yap bölümünden sorularınızı sorabillirsiniz. Online avukat hizmetimiz ile artık avukat arama ihiyaçlarınızı daha kolay karşılayabileceksiniz.

Avukat tutmak zorunlu mudur?
Türk hukuk sisteminde bazı zorunlu avukatlık durumları hariç avukat tutmak mecburiyet haline getirilmemiştir. Yani davanızı kendiniz açıp, takip edebilirsiniz. Ancak hukuk çok derin bir okyanusa benzer. Bir konuda hakkınızı aramak için o konuda daha önce hak aramış bir avukatın size yardımı tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla olabilir. Genellikle hukuk bürosu şeklinde çalışan avukatlar, toplumda ceza avukatı, bilişim avukatı, gayrimenkul avukatı, boşanma avukatı olarak deyimlendirilseler de; aslında bir avukat her davaya bakabilir. Buna herhangi bir engel yoktur. Fakat ihtiyacınız olan alanda tecrübeli ve uzman bir avukat her zaman tercih sebebidir.

İzmir Avukat ve İzmir Hukuk Bürosu olarak bizimle iletişime geçin.